We use some essential cookies to make our website work.

We use optional cookies, as detailed in our cookie policy, to remember your settings and understand how you use our website.

3 posts • Page 1 of 1
astroNut

Pi 5 güç kaynağı

Sun Jan 07, 2024 10:48 am

Merhaba,

Sonunda Pi 5 (8GB) alabildim ve umuyorum önümüzdeki hafta elime geçecek. Fakat bilindiği gibi güç kaynağı, soğutucu, kutu, HDMI'dan HDMI micro'ya kablo gibi elzem parçalar henüz stoklarda bulunmuyor. Amazon Almanya'dan - Dolaylı olarak Hong Kong'dan - geliyor görünen ama ne zaman elimize geçecegi ve garantisi meçhul ürünleri de almak istemiyorum.

Çoğunlukla Firefox ile You Tube (1080 P) ve Libre calc açılacak bir masaüstü olarak kullanacağım. Soğutucu olarak şimdilik eski bilgisayar anakart'tan aldığım pasif Alüminyum soğutucuları kullanacağım.

Resmi desteklenen 5A 27W Güç kaynağı bulamadığım için elimdeki telefon güç kaynaklarını denemek istiyorum. Ama Pi 5 karta zarar vermekten korkuyorum. Elimde Samsung EP-TA200 ( Output: 9V==1,67A, 15W veya 5V==2A, 10W ) ve Huawei HW-050200E2 ( Output: 5V == 2A ) şarj aletleri var. Bu rakamlar bana çok bir şey ifade etmediği için kullanmamda bir sakınca olur mu ? Bilen arkadaşlar yanıtlarsa çok sevinirim.

Bu şarz aletleriyle USB çubuk'tan boot yapıp Pi OS kullanabilir miyim ?

Şimdiden teşekkür ederim,

Sefa

dbrion1

Re: Pi 5 güç kaynağı

Mon Jan 08, 2024 4:37 pm

Merhaba
Samsung EP-TA200 ( Output: 9V==1,67A, 15W veya 5V==2A, 10W ) is not enough
Nor is
Huawei HW-050200E2 ( Output: 5V == 2A ) == 10W see https://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%BC%C3%A7_(elektrik)

You need at least 27W ( may be more, if you use external disks and other current greedy devices)

You can either wait (it is a wise solution) or use PC supplies (5v 10 A) if they are not too expensive (new ones)

Samsung EP-TA200 ( Çıkış: 9V==1,67A, 15W veya 5V==2A, 10W ) yeterli değil
öyle de değil
Huawei HW-050200E2 ( Çıkış: 5V == 2A ) == 10W bkz. https://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%BC%C3%A7_(elektrik)

En az 27W'a ihtiyacınız var (harici diskler ve diğer mevcut açgözlü cihazları kullanıyorsanız daha fazla olabilir)

Ya bekleyebilir (akıllıca bir çözümdür) ya da çok pahalı değilse (yenileri) PC malzemelerini (5v 10 A -> 50W) kullanabilirsiniz.

Edited : from viewtopic.php?t=363023 (has the same issue)
Re: Can't buy official power adapter for pi 5
Sun Jan 07, 2024 6:45 pm
The official power supply for the Pi 4 will work too. If you can find one of those you can use that until you can get one of the 27w ones.​

Düzenlendi: viewtopic.php?t=363023 adresinden (aynı sorun var)
Yanıt: Pi 5 için resmi güç adaptörünü satın alamıyorum
Paz 07 Ocak 2024 18:45
Pi 4'ün resmi güç kaynağı da çalışacak. Bunlardan birini bulabilirseniz 27w olanlardan birini alana kadar kullanabilirsiniz.

twilightened

Re: Pi 5 güç kaynağı

Thu Jan 11, 2024 7:37 pm

Tüm usb slotları dolu üstüne bir de gpio'ya bağlı bir fan ile, sadece 3 amperlik bir adaptörle sıkıntısız bir biçimde kullanıyorum. 2 amper yeterli olur mu bilmem ama piyasada 5 volt 3 amperlik adaptörler var, fiyatları da uygun sayılır. Orijinal 27 wattlık adaptörü alana kadar onlarla idare edebilirsin. Ama aradaki usb kablosu da kaliteli olmalı ve 3 amperlik güç geçişine izin verebilmeli. Ben hiç düşük güç uyarısı görmedim şimdiye kadar ve yaklaşık bir aydır kullanıyorum. Açıkçası orijinal adaptörü almak yerine alüminyum pasif soğutucu kutu aldım amazondan, o gelince çünkü fana da ihtiyacım kalmayacak ve ona giden enerji de pi'ye kalacak. Orijinal adaptörü almayı hiç düşünmüyorum bile.

Benim kullandığım adaptör şu:

https://www.dataservis.net/rwa-u04b/ret ... siyah.html

3 posts • Page 1 of 1

Return to "Türkçe"

AltStyle によって変換されたページ (->オリジナル) /