We use some essential cookies to make our website work.

We use optional cookies, as detailed in our cookie policy, to remember your settings and understand how you use our website.

2 posts • Page 1 of 1
Ahmet68

Raspberry Pi 4B 8GB, istediğim sistem ve sürümü çalıştıramıyorumm

Mon Jan 30, 2023 9:12 pm

Merhaba arkadaşlar, yardımınıza ihtiyacım var.
Raspberry Pi 4 Model B 8GB Ram modeli kullanıyorum, bu kartla Raspberry Pi OS sisteminin sadece bu altta ki sürümlerini kurup kullanabiliyorum :
2021年03月04日-raspbios-buster-armhf.img.xz
2021年03月04日-raspbios-buster-arm64.img.xz
2021年03月04日-raspbios-buster-armhf.img.xz
2021年03月04日-raspbios-buster-arm64.img.xz

Üstteki sürümlerin haricinde başka sistem kuramıyorum.

Kurulumunu yapıp kullanamadığım imajların bir kaçı :
Raspberry Pi OS sisteminin eski sürümü (2020年02月13日-raspbian-buster-full.img)
Raspberry Pi OS sisteminin son sürümü (2022年09月22日-raspbios-bullseye-armhf.img.xz)
Pardus (Pardus-21.3-RaspberryPi4-Beta1.img.xz)
Fedora (Fedora-Workstation-36-1.5.armhfp.raw.xz)
Ubuntu (ubuntu-22.04.1-preinstalled-desktop-arm64+raspi.img.xz)
LibreElec (LibreELEC-RPi4.arm-10.0.4.img.gz)
Üstte sıraladığım sistemleri farklı mikro SD kart (32Gb Class 10 100Mb/s Sandisk Ultra marka mikro SD kart ve 16Gb Class 10 40Mb/s Toshiba marka mikro SD kart)
ve farklı imager uygulamarı (Raspberry Pi İmager 1.7.3, BalenaEtcher 1.14.3, Rufus 3.21.1949) ile denedim ama sonuç yine aynı.

Örneğin :
Raspberry Pi İmager 1.7.3 uygulaması ile 2022年09月22日-raspbios-bullseye-armhf.img.xz sistemin imajını mikro SD karta yazdım. Mikro SD kartı Raspberry Pi'ye taktım ve çalıştırdım. Ekrana yansıyan görüntüler :
Renk paleti bir ekran açılıp kapandı
Ekranın sol üst köşesinde imleç 5saniye yanıp söndü
Mavi ekran içerisinde bilgilendirme ekranı açıldı
- resing root file system
- operating SSH keys
- rebooting 5sc
Raspberry Pi reboot yaptıktan sonra
Renk paleti bir ekran açılıp kapandı
Ekranın sol üst köşesinde imleç 5saniye yanıp söndü
Welcome Raspberry ekranı açılıp kapandı
Ekranda hiç bir görüntü yok.

Tarif ettiğim durumun bir çözümü var mı ? İstediğim sistemi ve sürümü Raspberry Pi'ye kurup çalıştırabilecek miyim.
İlginiz ve yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

twilightened

Re: Raspberry Pi 4B 8GB, istediğim sistem ve sürümü çalıştıramıyorumm

Tue Feb 14, 2023 6:27 pm

Selamlar. Farklı bir hdmi kablosu deneyebilir misiniz? Ya da atıyorum televizyona bağlamayı deneyin (ama yine aynı kablo olacağı için hata alırsanız sorun hdmi kablosunda olabilir diye düşünüyorum.)

veyahut da;

Farklı bir adaptör ile çalıştırmayı deneyin. 5 voltluk telefon adaptörü ile çalıştırıyorsanız amper olarak çıkışı yetmiyor olabilir. RPI4 en az 3 amperlik bir akım gerektiriyor. 5 volt 3 amper bir adaptör deneyin. "Akıllı şarj" adı altında satılan adaptörleri almayın. İşe yaramıyorlar. En azından 2 amper çıkışı olan bir adaptör ile çalışacaktır, zorlamadığınız sürece 2 amperin de yetmesi lazım.

2 posts • Page 1 of 1

Return to "Türkçe"

AltStyle によって変換されたページ (->オリジナル) /