Skip to content

Navigation Menu

Sign in
Appearance settings

Search code, repositories, users, issues, pull requests...

Provide feedback

We read every piece of feedback, and take your input very seriously.

Saved searches

Use saved searches to filter your results more quickly

Sign up
Appearance settings

Commit a0b5e2f

Browse files
authored
Merge pull request #12 from 149ps/LC-problems
LC Problems
2 parents c18874f + 7639dd1 commit a0b5e2f

File tree

4 files changed

+194
-7
lines changed

4 files changed

+194
-7
lines changed

‎116. Populating Next Right Pointers in Each Node/116. Populating Next Right Pointers in Each Node.py‎

Lines changed: 4 additions & 7 deletions
Original file line numberDiff line numberDiff line change
@@ -28,16 +28,13 @@ def __init__(self, val, left, right, next):
2828
self.next = next
2929
"""
3030
class Solution:
31-
def connect(self, root: 'Node') -> 'Node':
32-
if not root:
33-
return None
34-
if root.left:
35-
root.left.next = root.right
31+
def connect(self, root: 'Optional[Node]') -> 'Optional[Node]':
32+
if not root: return None
3633
if root.right:
34+
if root.left:
35+
root.left.next = root.right
3736
if root.next:
3837
root.right.next = root.next.left
39-
else:
40-
root.right.next = None
4138
self.connect(root.left)
4239
self.connect(root.right)
4340
return root
Lines changed: 48 additions & 0 deletions
Original file line numberDiff line numberDiff line change
@@ -0,0 +1,48 @@
1+
"""
2+
Given a binary tree root and an integer target, delete all the leaf nodes with value target.
3+
4+
Note that once you delete a leaf node with value target, if its parent node becomes a leaf node and has the value target, it should also be deleted (you need to continue doing that until you cannot).
5+
6+
7+
8+
Example 1:
9+
10+
11+
12+
Input: root = [1,2,3,2,null,2,4], target = 2
13+
Output: [1,null,3,null,4]
14+
Explanation: Leaf nodes in green with value (target = 2) are removed (Picture in left).
15+
After removing, new nodes become leaf nodes with value (target = 2) (Picture in center).
16+
Example 2:
17+
18+
19+
20+
Input: root = [1,3,3,3,2], target = 3
21+
Output: [1,3,null,null,2]
22+
Example 3:
23+
24+
25+
26+
Input: root = [1,2,null,2,null,2], target = 2
27+
Output: [1]
28+
Explanation: Leaf nodes in green with value (target = 2) are removed at each step.
29+
30+
31+
Constraints:
32+
33+
The number of nodes in the tree is in the range [1, 3000].
34+
1 <= Node.val, target <= 1000
35+
"""
36+
37+
38+
# Definition for a binary tree node.
39+
# class TreeNode:
40+
# def __init__(self, val=0, left=None, right=None):
41+
# self.val = val
42+
# self.left = left
43+
# self.right = right
44+
class Solution:
45+
def removeLeafNodes(self, root: Optional[TreeNode], target: int) -> Optional[TreeNode]:
46+
if root.left: root.left = self.removeLeafNodes(root.left, target)
47+
if root.right: root.right = self.removeLeafNodes(root.right, target)
48+
return None if not root.left and not root.right and root.val == target else root
Lines changed: 79 additions & 0 deletions
Original file line numberDiff line numberDiff line change
@@ -0,0 +1,79 @@
1+
"""
2+
You are given an array of integers nums and the head of a linked list. Return the head of the modified linked list after removing all nodes from the linked list that have a value that exists in nums.
3+
4+
5+
6+
Example 1:
7+
8+
Input: nums = [1,2,3], head = [1,2,3,4,5]
9+
10+
Output: [4,5]
11+
12+
Explanation:
13+
14+
15+
16+
Remove the nodes with values 1, 2, and 3.
17+
18+
Example 2:
19+
20+
Input: nums = [1], head = [1,2,1,2,1,2]
21+
22+
Output: [2,2,2]
23+
24+
Explanation:
25+
26+
27+
28+
Remove the nodes with value 1.
29+
30+
Example 3:
31+
32+
Input: nums = [5], head = [1,2,3,4]
33+
34+
Output: [1,2,3,4]
35+
36+
Explanation:
37+
38+
39+
40+
No node has value 5.
41+
"""
42+
# Definition for singly-linked list.
43+
class ListNode:
44+
def __init__(self, val=0, next=None):
45+
self.val = val
46+
self.next = next
47+
48+
class Solution:
49+
def modifiedList(self, nums, head):
50+
hset = set(nums)
51+
temp = ListNode(-100)
52+
temp.next = head
53+
result = temp
54+
while temp.next:
55+
if temp.next.val in hset:
56+
temp.next = temp.next.next
57+
else:
58+
temp = temp.next
59+
return result.next
60+
61+
head = ListNode(1)
62+
head.next = ListNode(2)
63+
head.next.next = ListNode(3)
64+
head.next.next.next = ListNode(4)
65+
head.next.next.next.next = ListNode(5)
66+
67+
# Sample input for nums
68+
nums = [1, 2, 3]
69+
70+
# Create an instance of the Solution class
71+
solution = Solution()
72+
73+
# Call the modifiedList method, passing both nums and head
74+
result = solution.modifiedList(nums, head)
75+
76+
# Print the modified linked list
77+
while result:
78+
print(result.val)
79+
result = result.next
Lines changed: 63 additions & 0 deletions
Original file line numberDiff line numberDiff line change
@@ -0,0 +1,63 @@
1+
"""
2+
Given the head of a singly linked list and an integer k, split the linked list into k consecutive linked list parts.
3+
4+
The length of each part should be as equal as possible: no two parts should have a size differing by more than one. This may lead to some parts being null.
5+
6+
The parts should be in the order of occurrence in the input list, and parts occurring earlier should always have a size greater than or equal to parts occurring later.
7+
8+
Return an array of the k parts.
9+
10+
11+
12+
Example 1:
13+
14+
15+
Input: head = [1,2,3], k = 5
16+
Output: [[1],[2],[3],[],[]]
17+
Explanation:
18+
The first element output[0] has output[0].val = 1, output[0].next = null.
19+
The last element output[4] is null, but its string representation as a ListNode is [].
20+
Example 2:
21+
22+
23+
Input: head = [1,2,3,4,5,6,7,8,9,10], k = 3
24+
Output: [[1,2,3,4],[5,6,7],[8,9,10]]
25+
Explanation:
26+
The input has been split into consecutive parts with size difference at most 1, and earlier parts are a larger size than the later parts.
27+
28+
29+
Constraints:
30+
31+
The number of nodes in the list is in the range [0, 1000].
32+
0 <= Node.val <= 1000
33+
1 <= k <= 50
34+
"""
35+
36+
37+
# Definition for singly-linked list.
38+
# class ListNode:
39+
# def __init__(self, val=0, next=None):
40+
# self.val = val
41+
# self.next = next
42+
class Solution:
43+
def splitListToParts(self, head, k):
44+
count, temp = 0, head
45+
while temp:
46+
temp = temp.next
47+
count += 1
48+
chunk_size = count // k
49+
extra_part = count % k
50+
cur = head
51+
result = []
52+
for i in range(k):
53+
part_length = chunk_size + (1 if i < extra_part else 0)
54+
part_head = cur
55+
for j in range(part_length - 1):
56+
if cur:
57+
cur = cur.next
58+
if cur:
59+
next_part = cur.next
60+
cur.next = None
61+
cur = next_part
62+
result.append(part_head)
63+
return result

0 commit comments

Comments
(0)

AltStyle によって変換されたページ (->オリジナル) /